Tiedoston virustorjunta

Tiedostojen virustorjunta estää tietokoneen tiedostojärjestelmän tartunnan. Komponentti käynnistyy samalla käyttöjärjestelmän kanssa. Se pysyy tietokoneen muistissa ja tarkistaa virusten ja muiden haittaohjelmien varalta kaikki avoinna olevat, tallennetut tai tietokoneella käynnissä olevat tiedostot kaikilta yhdistetyiltä asemilta. Jos poistat Tiedoston virustorjunnan käytöstä, se ei käynnisty käyttöjärjestelmän käynnistämisen yhteydessä. Siinä tapauksessa Tiedostojen virustorjunta tulee ottaa uudelleen käyttöön manuaalisesti.

Ota käyttöön/poista käytöstä Tiedoston virustorjunta

Voit luoda suojauksen laajuuden Tiedoston virustorjunnalle.

Lisää/poista tiedosto tai kansio suojauksen laajuudesta

Lisää oletusobjektien luettelossa oleva objekti suojauksen laajuuteen tai poista se:

Poista suojauksen laajuuteen kuuluvan objektin suojaus

Vain luku -järjestelmälevyn tarkistamisen ottaminen käyttöön

Kun sinä tai sovellus yrittää käyttää suojattua tiedostoa, Tiedoston virustorjunta tarkistaa iSwift-tietokannoista tiedoston tiedot ja käyttää tietoja päättääkseen tarkistetaanko tiedosto.

Haitallisten objektien tunnistamisen mahdollistaa allekirjoitusanalyysi, joka käyttää virustorjuntatietokantojen sisältämiä uhkakuvauksia. Allekirjoitusanalyysin lisäksi Tiedostojen virustorjunta käyttää heuristista analyysiä sekä muita tarkistustekniikoita.

Havaittuaan objektin sovellus näyttää sitä koskevan ilmoituksen ja suorittaa objektille toiminnon Tiedoston virustorjunta -asetusten mukaisesti.

Valitse toiminto, jonka Tiedostojen virustorjunta suorittaa havaittuaan tartunnan saaneen tiedoston

Ennen kuin Kaspersky-sovellus yrittää puhdistaa tai poistaa tartunnan saaneen tiedoston, se tallentaa tiedostosta varmuuskopion myöhempää palauttamista tai puhdistamista varten. Tiedoston kopio näkyy Karanteenissa. Voit yrittää puhdistaa tämän tiedoston myöhemmin käyttämällä päivitettyjä viruksentorjuntatietokantoja.

Tiedoston virustorjunnan toiminnasta ja kaikista havaituista objekteista tallennetaan tiedot raporttiin.

Huomaa: Jos Tiedoston virustorjunta pysähtyy virheellisesti, voit tarkastella raporttia ja yrittää käynnistää uudelleen komponentin. Jos ongelma ei ratkea, voit ottaa yhteyttä Kasperskyn asiakaspalveluun.

Tarkastele Tiedoston virustorjunnan raporttia